Masz pytanie ? Zadzwoń: +48 608 668 365
Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.
    • Wybierz wagę herbaty, która Cię interesuje.

Anji Bai Cha

Oceń ten produkt jako pierwszy

Zielona herbata z wiosennych pędów

Dostępność: W magazynie

48,00 zł

* Wymagane pola

48,00 zł
-+

Szczegóły

„Biała Herbata z Anji” (prowincja Zhejiang) wyprodukowana z wiosennych pędów gatunku Tai Bai. Pomimo nazwy, należy do grupy herbat zielonych.

Technologia produkcji tej odmiany spełnia standardy właściwe dla herbaty zielonej, natomiast nazwa pochodzi od pierwotnego koloru liści. Młode pędy Tai Bai są bardzo wrażliwe na chłód: wczesną wiosną są jasno-zielone, prawie białe. Lecz kiedy temperatura wzrasta do 23°С, liście zaczynają aktywnie produkować chlorofile i wkrótce już mało się różnią od zwykłych.

W postaci suchej: długie, cienkie, zielone flesze (pączek z dwoma listkami). Aromat intensywny, ziołowo-kwiatowy. Napar przezroczysty, o bardzo jasnym zielonym odcieniu.

Bukiet gotowej herbaty jest świeży, ziołowo-kwiatowy. Aromat głęboki i delikatny. Smak łagodny, soczysty, słodki i czysty, o delikatnej jagodowej kwaskowości i orzeźwiającym posmaku.

Zaparzać najlepiej w gajwanie, którego pokrywka zatrzyma na niedługo delikatny ulotny aromat. Wrzątek należy schłodzić do 75-80°С. Proporcja wsadu: 3-4 g na 100 ml wody. Pijemy parząc kilkakrotnie i stopniowo wydłużając czas parzenia. Wytrzymuje 7 zaparzeń.

Wspaniała herbata, czysta i lekka, jak świeża bryza letnim porankiem. Łatwy w użytku i hojny w zamian. Świetnie gasi pragnienie, odświeża zmysły i nastawia na słoneczne optymistyczne fale.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Ocena