Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Xing Ren Xiang "Aromat migdałów"

Oceń ten produkt jako pierwszy

Aromat migdałów w herbacie. Bardzo delikatny i kwiatowy

Dostępność: W magazynie

125,00 zł

* Wymagane pola

125,00 zł
-+

Szczegóły

Xing Ren Xiang "Aromat migdałów" został wyprodukowany wiosną 2016 r. w okolicach gór Feniksu i niedaleko szczytu Udun. W trakcie obróbki liści zastosowano wielokrotne skręcanie oraz średni ogień.

W postaci suchej są to wykwintne cienkie ciemno-bordowe wici skręconych małych liści. Aromat suchej herbaty jest delikatny, kwiatowy. Napar jest przejrzysty w odcieniu brzoskwiniowym.

Bukiet zaparzonej herbaty jest wyrafinowany, głęboki, pikantnie kwiatowy z nutami świeżych owoców, mlecznych orzeszków, pachnącej papryki, liścia czarnej porzeczki, wanilii i kwitnących migdałów. Smak jest lekki, miękki, jedwabisty, słodki, chłodnawy i z lekkim kwaskiem. Aromat jest delikatny, złożony i ekscytujący. Ma długi, głęboki, soczysty posmak.

Zaparzać należy wrzątkiem o temperaturze 95°C w czajniku z porowatej gliny dla oolongów o mocnej fermentacji lub w gajwanie. Proporcje: 6-7 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać do 9–10 razy.

Jest to luksusowo ceremonialna herbata dla wyrafinowanych miłośników – jest wyjątkowo lekka, nadzwyczajnie głęboka i bosko piękna.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję