Masz pytanie ? Zadzwoń: +48 608 668 365
Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Bingdao Lao Sheng Cha 2004

Oceń ten produkt jako pierwszy

Aksamitny smak chińskiej herbaty z nutką przypraw korzennych

Dostępność: Brak w magazynie

45,00 zł

Szczegóły

Stary Sheng z Bindao” został wytworzony w 2004 roku przez rolników z miejscowości Bin Dao (Lodowa Wyspa), która znajduje się w górskich pasmach Wielkich Śnieżnych Gór, w herbacianym regionie Menku (hrabstwo ShuangJiang). Jako surowiec zostały wykorzystane wiosenne pędy dzikich drzew herbacianych, które rosną w warunkach naturalnych lasu tropikalnego na północnym zachodzie Junnani na wysokości 2200-2750 m. Jest to maksymalna wysokość dla roślin o odmianie Camellia.

W postaci suchej są to długie, cienkie, skręcone szarobrązowe liście oraz cienkie gałązki o aromacie subtelnych traw i owoców. Napar jest przejrzysty, o odcieniu złocistych migdałów.

Bukiet przygotowanej herbaty jest dojrzały, wypolerowany czasem, lekko drzewiasty i owocowy.

Łagodny aromat suszonych owoców. Smak jest bardzo aksamitny, zmieniający się, jedwabny z owocowym kwaskiem oraz z nutami przypraw korzennych – pojawia się stopniowo, nabierają soczystość oraz głęboki charakter.

Długi, przyjemny, cytrynowo-miętowy posmak.

Parzyć należy wrzątkiem o temperaturze 95°C w gaiwanie lub czajniku z porowatej gliny dla Sheng Pu-erhów. Proporcje: 5-6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można parzyć do 10-11 razy.

Wspaniały, dojrzewający ceremonialny shengpu-er przeznaczony jest przede wszystkim dla kolekcjonerów oraz wymagających miłośników z miękkim smakiem oraz ciekawym medytaсyjnym działaniem.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Ocena