Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Dian Hong Nanlu Hong Cha

Oceń ten produkt jako pierwszy

herbaty o jasnym, ciepłym, miodowo-pikantny aromacie z nutą żytniego chleba.

Dostępność: Brak w magazynie

13,50 zł

Szczegóły

Czerwony Yunnan - Drogi Południa” jest wyprodukowany z wiosennych pędów gatunku herbaty Bai Hao w górach gminy Fengqin (Północno-zachodniego regionu herbacianego).

W postaci suchej są to duże, cienkie zrolowane ciemno brązowe liści oraz rude pączki. Aromat suchej herbaty jest ciepły, chlebowo miodowy. Napar jest przezroczysty, w kolorze ciemnego bursztynu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest jasny, ciepły, miodowo pikantny z nutą żytniego chleba, suszonych owoców i cytrusów. Aromat jest gęsty, soczysty, przyjemnie cierpki, lekko słodki, o jaskrawym cytrusowym kwaskiem. Aromat jest ciepły, gęsty, owocowo chlebowy. Soczysty, aksamitny posmak. Herbatę należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95 °C w gaiwanie lub czajniku z porowatej gliny. Proporcja: 5 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie z wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 9-10 razy.

Doskonały wybór dla codziennego picia herbaty o każdej porze roku - z soczystym, orzeźwiającym smakiem, jaskrawym aromatem i o ogrzewającym energicznycm działaniu.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję