Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Dong Pieng Rou Gui - Zimowy Cynamon

Oceń ten produkt jako pierwszy

Herbata o delikatnym aromacie, która zbierana jest w okresie zimowym

Dostępność: W magazynie

17,00 zł

* Wymagane pola

17,00 zł
-+

Szczegóły

Dong Pieng Rou Gui („Bogaty Cynamon Zimowe Liści). „Zimowy Cynamon”- to jest oryginalny wuyshanski olong, który został zebrany i przygotowany na początku zimy. Nietypowy dla gatunku „Rou Gui” miękki ogień oraz umiarkowana fermentacja zrobiły jego bukiet delikatnym, kwiatowo korzennym oraz głębokim, podobnym jednocześnie na guangdongskie, półdniowo-fujijańskie oraz nawet na tajwańskie oolongi.

W postaci suchej są to średniego rozmiaru wygięte zrolowane liści brązowego oraz zielono burego koloru. Aromat jest gęsty, ciepły, z chlebowymi, kwiatowymi i korzennymi nutami. Bukiet zaparzonej herbaty jest ciepły, chlebowo-korzenny, z kwiatowymi nutami i odcieniem miodu. Smak jest miękki, oleisty, lekko słodki, z cienką goryczką zmieniającą się długotrwałym, orzeźwiającym, słodkim posmakiem.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95 °C w czajniczku z porowatej gliny przeznaczonym dla oolongów o mocnej fermentacji lub w gaiwanie z grubymi ściankami. Proporcje: 5-6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć należy kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można parzyć do 8-9 razy.

To jest świetna herbata dla codziennego picia w chłodne pory roku – miękka, figlarna, ogrzewająca. Tradycyjnie przyjmuje się, że gatunek Rou Gui wolą mężczyźni z powodu jego mocnego ogienego smaku. Ale delikatny „Zimowy Cynamon” poszerzy pojęcie o tym gatunku i jednoznacznie spodoba się kobietom.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję