Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Fuding Hong Cha #1

Oceń ten produkt jako pierwszy

Czerwona herbata z gatunku najwyższego mistrzostwa. Produkcja sięga 250 lat

Dostępność: Brak w magazynie

20,00 zł

Szczegóły

Czerwona herbata z Fuding” wyprodukowana w północno-wschodniej części prowincji Fujian wiosną 2016 r. Herbata należy do kategorii gunfuhun’ów czyli herbat „najwyższego mistrzowstwa”, historia ich produkcji w tej prowincji ma ponad 250 lat.

W postaci suchej są to średniej wielkości cienkie zrolowane rude zrolowane pąki oraz ciemno brązowe liści. Aromat suchej herbaty jest intensywny, miodowo chlebowy. Napar jest przezroczysty, w lekkim odcieniu brązu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest ciepły, miodowo chlebowy, z nutami suszonych moreli, żytnich placków, ziół korzennychh i cytrusów. Aromat jest spokojny, ciepły, miodowo jagodowy. Smak jest delikatny, miękki, słodki, z lekką jagodowym kwaskiem. Soczysty, orzeźwiający posmak.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem temperaturze 95-100°C w gaiwanie lub w czajniku z porowatej gliny dla czerwonej herbaty. Proporcja: 6 g hervaty na 100 ml. Parzyć można kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 6-7 razy.

Doskonała ceremonialna herbata na wilgotne i chłodne dni, dla wiecornic z kolegami lub medytatywnej samotności - ciepła, miękka i głęboka herbata.

„Czerwona herbata z Fuding” wyprodukowana w północno-wschodniej części prowincji Fujian wiosną 2016 r. Herbata należy do kategorii gunfuhun’ów czyli herbat „najwyższego mistrzowstwa”, historia ich produkcji w tej prowincji ma ponad 250 lat.

W postaci suchej są to średniej wielkości cienkie zrolowane rude zrolowane pąki oraz ciemno brązowe liści. Aromat suchej herbaty jest intensywny, miodowo chlebowy. Napar jest przezroczysty, w lekkim odcieniu brązu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest ciepły, miodowo chlebowy, z nutami suszonych moreli, żytnich placków, ziół korzennychh i cytrusów. Aromat jest spokojny, ciepły, miodowo jagodowy. Smak jest delikatny, miękki, słodki, z lekką jagodowym kwaskiem. Soczysty, orzeźwiający posmak.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem temperaturze 95-100°C w gaiwanie lub w czajniku z porowatej gliny dla czerwonej herbaty. Proporcja: 6 g hervaty na 100 ml. Parzyć można kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 6-7 razy.

Doskonała ceremonialna herbata na  wilgotne i chłodne dni, dla wiecornic z kolegami lub medytatywnej samotności - ciepła, miękka i głęboka herbata.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję