Masz pytanie ? Zadzwoń: +48 608 668 365
Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Fuding Hong Cha #2

Oceń ten produkt jako pierwszy

Herbata z gatunku najwyższego mistrzowstwa

Dostępność: Brak w magazynie

15,50 zł

Szczegóły

„Czerwona herbata z Fuding” wyprodukowana w północno-wschodniej części prowincji Fujian wiosną 2016 r. Herbata należy do kategorii gunfuhun’ów czyli herbat „najwyższego mistrzowstwa”, historia ich produkcji w tej prowincji ma ponad 250 lat.

W postaci suchej są to średniej wielkości cienkie zrolowane liści w ciemno brązowym kolorze i rude pąki (niewielka ilość). Aromat suchej herbaty jest intensywny, chlebowo pikantny. Napar jest przezroczysty, w lekkim odcieniu brązu.

Bukiet zaparzonej herbaty jest ciepły, chlebowo pikantny z nutą żytnich placków, miodu i przypraw korzennych. Smak jest delikatny, miękki, soczysty, trochę cierpki, słodki, z lekkim cytrynowym kwaskiem. Armat jest ciepły, chlebowo pikantny z nutami miodu. Soczysty, orzeźwiający posmak.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95-100 °С w czajniku z porowatej gliny dla herbat czerwonych. Proporcja: 6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie z wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 6-7 razy.

To jest klasyczna czerwona herbata dla różnych sytuacji i nastrojów. Nadaje się zarówno do codziennego i ceremonialnego picia. Wpływa ogrzewająco, uspokające. W wysokiej koncentracji daje bardziej wyraźny tonizujący efekt.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Ocena