Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Fuding Hong Cha #2

Oceń ten produkt jako pierwszy

Herbata z gatunku najwyższego mistrzowstwa

Dostępność: Brak w magazynie

15,50 zł

Szczegóły

„Czerwona herbata z Fuding” wyprodukowana w północno-wschodniej części prowincji Fujian wiosną 2016 r. Herbata należy do kategorii gunfuhun’ów czyli herbat „najwyższego mistrzowstwa”, historia ich produkcji w tej prowincji ma ponad 250 lat.

W postaci suchej są to średniej wielkości cienkie zrolowane liści w ciemno brązowym kolorze i rude pąki (niewielka ilość). Aromat suchej herbaty jest intensywny, chlebowo pikantny. Napar jest przezroczysty, w lekkim odcieniu brązu.

Bukiet zaparzonej herbaty jest ciepły, chlebowo pikantny z nutą żytnich placków, miodu i przypraw korzennych. Smak jest delikatny, miękki, soczysty, trochę cierpki, słodki, z lekkim cytrynowym kwaskiem. Armat jest ciepły, chlebowo pikantny z nutami miodu. Soczysty, orzeźwiający posmak.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95-100 °С w czajniku z porowatej gliny dla herbat czerwonych. Proporcja: 6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie z wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 6-7 razy.

To jest klasyczna czerwona herbata dla różnych sytuacji i nastrojów. Nadaje się zarówno do codziennego i ceremonialnego picia. Wpływa ogrzewająco, uspokające. W wysokiej koncentracji daje bardziej wyraźny tonizujący efekt.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję