Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Gong Fu Hong Cha

Oceń ten produkt jako pierwszy

Czerwona Herbata Gong Fu i soczysto-cierpkim smaku

Dostępność: Brak w magazynie

9,50 zł

Szczegóły

"Czerwona herbata Gong Fu" została wyprodukowana na herbacianej fabryce "Da Ye" w górach Jinggu (na wysokości 1500 m, okręg Puerh, prowincja Yunnan).

W postaci suchej są to duże zrolowane bordowo brązowe liści oraz rudych pąków. Aromat suchej herbaty jest Intensywny, miodowo pikantny. Napar jest przejrzysty, w nasyconym czerwono-brązowym odcieniu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest jasny, ciepły, miodowo pikantny, z drzewiastymi i jagodowymi nutkami chleba, igliwia. Aromat jest gęsty, głęboki i ciepły. Smak jest mocny, aksamitny, soczysto-cierpki, lekko słodki, z przyjemnym owocowym kwaskiem. Soczysty, długi, orzeźwiający posmak.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95-100°C w gaiwanie lub czajniku z porowatej gliny dla czerwonych herbat. Proporcja: 5-6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie z stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 8-9 razy.

Doskonały naturalny energetyk dla codziennego picia herbaty. Łatwy do przygotowania, z jasnym, łagodnym smakiem, o ogrzewającym i tonizującym działaniu.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję