Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.
Poprzedni

Shi Ru Yun Long - Kamienne Mleko - Smok Obłok

Poprzedni

Da Hong Pao - Wielka Czerwona Szata nr 888

Da Hong Pao - Wielka Czerwona Szata nr 100500

Oceń ten produkt jako pierwszy

Wielka Czerwona Szata - herbata o ciepłym, chlebowo-pikantnym aromacie.

Dostępność: W magazynie

10,00 zł

* Wymagane pola

10,00 zł
-+

Szczegóły

Wuyi Shański oolong Da Hong Pao, czyli "Wielka Czerwona Szata" - najsłynniejsza odmiana herbaty oolong z regionu Wuyi Shan, już od dawna stała się symbolem tego regionu. Podczas obróbki herbata "Da Hong Pao" przeszła wielokrotne skręcanie, fermentację oraz podgrzewanie przebiegające na mocnym ogniu.

W postaci suchej są to zrolowane liści o średnim rozmiarze. Aromat suchej herbaty jest ciepły, chlebowo-pikantny z nutą kwiatów. Napar jest przezroczysty w odcieniu orzecha laskowego.

Bukiet zaparzonej herbaty jest ciepły, jasny, wieloaspektowy, chlebowo-pikantny z nutą jagód, kremowego karmelu, wanilii i ciasteczek domowych. Intensywny zapach chleba i kwiatów jeszcze długo utrzymuje się na ściankach czarki. Smak jest zawiesisty, miękki, maślany, lekko słodki, w zwiększonym stężeniu lekko cierpki. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Herbatę "Wielki Czerwony Szlafrok" należy parzyć wrzątkiem o temperaturze 95 °C w czajniku Yixing dla oolongów o mocnej fermentacji lub w gajwanie. Parzyć można kilkakrotnie z wydłużeniem ekspozycji. Proporcje: 5-6 g herbaty na 100 ml wody. Jedną porcję herbaty można zaparzać 6-7 razy. Pasuje również do jednorazowego parzenia w filiżankę, tea potie lub termosie (1,5 -2 g herbaty na 300 ml wody).

Doskonała niedroga herbata do codziennego picia, którą można nazwać "lekką wersją" drogiej, ceremonialnej herbaty Da Hong Pao - dość gęstą, miękką i wieloaspektowa. Ma działanie ogrzewające, lekko tonizujące, medytacyjne.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję