Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Meng Ding Huang Ya

Oceń ten produkt jako pierwszy

Żółta herbata ceremonialna o trawiasto-kwiatowym smaku

Dostępność: W magazynie

85,00 zł

* Wymagane pola

85,00 zł
-+

Szczegóły

Herbata „Żółte Pąki z góry Mendin” została wyprodukowana w gminie Mingshan, w prowincji Sichuan w końcu marca 2017 z pierwszych wiosennych pączków.

W postaci suchej są to wyborowe cienkie pączki z ostymi końcówkami w ciemnym oliwkowym kolorze. Aromat jest intensywny, chlebowo pikantny z kwiatową nutą. Napar jest przezroczysty, w lekko żółtym odcieniu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest rozmarzony, zawiesisty, wieloaspektowy, trawiasto-kwiatowy z nutami wiciokrzewu, ciasteczek, imbiru i pieczonych kasztanów. Aromat jest słodki, karmelowo-kwiatowy. Smak jest miękki, gęsty, maślany, lekko słodki i lekko cierpki, z drobną cierpkością jagód. Posmak jest głęboki, wilgotny.

Herbatę należy parzyć wrzątkiem ostudzonym do temperatury 85-90 °C w porcelanowym gaiwanie, czajniku z porowatej gliny lub czajniku dla żółtych odmian herbaty lub w szklanym naczyniu. Proporcja: 5 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć można kilkakrotnie z wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można zaparzać 7-8 razy.

Wspaniała ceremonialna herbata dla uroczystości lub specjalnego herbacianego nastroju. Wpływa relaksująco, wyraznie zmienia percepcję. 85 160

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję