Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Mojiang Yiersan Sheng Xiang 2006

Oceń ten produkt jako pierwszy

Herbata przygotowywana w powiecie Mojiang w regionie Pu're w Chinach.

Dostępność: W magazynie

23,00 zł

* Wymagane pola

23,00 zł
-+

Szczegóły

Herbata „Yiersan” co oznacza „Raz, dwa, trzy” została zebrana oraz przygotowana w powiecie Mojiang, regionie Pu’er w Chinach z pierwszych wiosennych pędów ze zbiorów 2006 roku.

W postacie suchej są to srebrne lub brunatne puszyste pączki średniego rozmiaru. Aromat suchej herbaty jest bardzo dyskretny, korzenno-drzewiasty. Napar jest przejrzysty o słomkowym odcieniu.

Bukiet przygotowanej herbaty jest barwny, nasycony, drzewiasto-balsamiczny z nutami ziół korzennych, owoców suszonych i cytrusowych. Smak zawiesisty, zmieniający się, lekko cierpki, z cytrynowym kwaskiem oraz ostrymi akcentami przypraw korzennych – pojawia się szybko i dynamicznie. Aromat jest łagodny, kwiatowo-drzewiasty. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Parzyć należy wrzątkiem o temperaturze 95-100°C w gaiwanie lub czajniku z porowatej gliny dla Sheng Pu-erhów. Proporcje: 3-4 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć należy kilkakrotnie ze stopniowym wzrostem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można parzyć do 9 razy.

Jest to doskonały wybór do codziennego picia herbaty – barwna, ale nienatarczywa, soczysta, ale nieostra, delikatnie tonizująca oraz wywołująca wiele przyjemnych emocji.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję