Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Na Xiang Jin Xiuan (Mleczny oolong), "A"

Oceń ten produkt jako pierwszy

Płomienny kwiat o mlecznym smaku i jaskrawym, lekkim kwiatowym bukiecie

Dostępność: Brak w magazynie

22,00 zł

Szczegóły

Znakomity „Mleczny Oolong" bywa nazywany także „Płomiennym kwiatem o mlecznym smaku". Jest to jedyna sztucznie aromatyzowana herbata w naszej kolekcji, likier Baileys wśród herbat. Herbata ta została wyprodukowana na prośby klientów z najwyższego gatunku oolongu powiatu Anxi. W trakcie fermentacji herbata została poddana obróbce aromatem spożywczym tajwańskiej produkcji (podobny proces stosuje się podczas produkcji herbat kwiatowych). Należy pamiętać o tym, że nie istnieje naturalnie aromatyzowany „Mlecznego Oolung".

W postaci suchej są to małe węzełki półsferycznego skrętu w odcieniu błotno-zielonym z małymi żółtymi gałązkami. Aromat suchej herbaty jest słodki, kwiatowy. Napar przejrzysty w odcieniu złoto-zielonym, w trakcie picia herbata zmienia kolor na żółty.

Bukiet zaparzonej herbaty jest jaskrawy, lekki, kwiatowy z nutami śmietankowego karmelu, waniliowych lodów i owocowych landrynek. Aromat delikatny, ciepły i słodki. Smak jest miękki, maślany, lekko słodki bez goryczy lub cierpkości, z lekkim kwaskiem. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Herbatę parzyć należy wrzątkiem o temperaturze 95 °C w czajniku wykonanym z porowatej gliny dla oolongów o słabej fermentacji lub w ceramicznym gajwanie. Proporcje: 6 g herbaty na 100 ml wody. Parzyć kilkakrotnie z wydłużeniem kspozycji. Jedną porcja herbaty można zaparzać do 10 razy.

"Mleczny Oolong" będzie cieszył absolutnie wszystkich miłośników kwiatowych i aromatyzowanych herbat. Jest to odświeżająca, tonizująca oraz pozytywnie wpływająca na organizm herbata. W Chinach i Tajwanie istnieje tradycja picia tej herbaty przed posiłkami, aby zwiększyć apetyt i poprawić metabolizm.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję