Mój koszyk0,00 zł

Product was successfully added to your shopping cart.

Shu Puer „Tuocha"

Oceń ten produkt jako pierwszy

Ciepły, drzewiasto-orzechowy smak z nutką chleba i jagód. Zawartość: 5 gr

Dostępność: W magazynie

4,00 zł
-+

Szczegóły

Porcjowany Shu Puer "Tocha" wyprodukowany wiosną 2015 r. z wiosennych pędów herbaty Taidi Cha rosnącej w rejonie Menghai.

Jest to pięciogramowa sprasowana pigułka z cząstek małych liści oraz rudawych pączków (wysoka zawartość). Aromat suchej herbaty jest dyskretny, drzewiasto-orzechowy. Napar jest w intensywnym czerwono-brązowym kolorze.

Bukiet przygotowanej herbaty jest ciepły, drzewiasto orzechowy z nutkami chleba oraz jagód. Smak mocny, ale dosyć miękki, w wysokiej koncentracji jest lekko cierpki, delikatnie słodki, z lekką orzechową goryczką, jaką dają orzechy, oraz z kwaskiem suchych jagód. Aromat jest spokojny „leśny”. Przyjemny, aksamitny posmak.

Parzyć należy wrzątkiem o temperaturze 95-100 °C w czajniku wykonanym z porowatej gliny dla Shu Pu-erhów lub w gaiwanie. Proporcje: 1 „tocha” na 100 ml wody. Pierwsze parzenie herbaty powinno trwać ok. 10 sekund, następnie należy parzyć kilkakrotnie ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można parzyć do 9 razy.

To jest idealna herbata do przygotowywania i „jednorazowego” parzenia w termosie, teapocie (proporcja bardzo zależy od preferencji smakowych, optymalnie 1 Tocha na 0, 75 litra wrzątku).

To jest dobry wybór do codziennego picia herbaty - prosty i wyraźny smak, który nie wymaga specjalnych umiejętności do parzenia herbaty. Ma efekt ogrzewający, łagodnie tonizujący.

Tagi produktów

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję