- Strona główna
- Herbata
- Akcesoria
- Produkty dla zdrowia
- Kontakt
- O nas
- Blog herbaciany
Herbata „Srebrne Pączki z Góry Wulian" została zebrana i wyprodukowana w górach Ulyanshan (północno-zachodni herbaciany region) z wiosennych pączków zbioru 2016 roku.
Placek o wadze 357 g, lekko sprasowany, łatwo można podzielić palcami na duże, jedwabiste pączki perłowo-szarego odcienia. Aromat suchej herbaty jest intensywny, miodowo-korzenny. Napar jest przezroczysty pszenicznego odcienia.
Bukiet przygotowanej herbaty jest lekki, żywy, wielki, owocowo-drzewiasty, z nutami chińskiej gruszy, ziół korzennych oraz agrestu. Smak subtelny, głęboki, soczysty, zmieniający się, w wysokiej koncentracji - trochę cierpki. Aromat intensywny, z zapachem trawy i kwiatów oraz z łagodną wędzoną nutką. Długi, orzeźwiający posmak.
Placek ma rozmiar:
Parzyć należy wrzątkiem o temperaturze 100 °C w gaiwanie lub czajniku z porowatej gliny.
Proporcje: 7-8 g herbaty na 100 ml wody. Parzyc należy kilkakrotnie z ze stopniowym wydłużeniem ekspozycji. Jedną porcję herbaty można parzyć do 9-10 razy.
Doskonały biały Puer o subtelnym, głębokim smaku z orzeźwiającym oraz tonizującym efektem.